Vietnamesisk svindelkaffe avslørt!

Lukter godt ?

Som om det ikke var ille nok i Egypt, med kaféer som sper ut kaffe med peanøtter, dadler og annet fjas, topper et Vietnamesisk kaffebrenneri kaka. De bruker nemlig livsfarlige, brukte batterier blandet med støv og steiner.

Eieren av firmaet har innrømmet å ha holdt på med den livsfarlige svindelen i flere år, og solgt mer enn tre tonn «kaffe». Som grunnlag for kaffeen har de brukt kaffebønner som er blitt forkastet av andre brennerier. Deretter har de blandet inn steinstøv, batterirester og annet, før de så har farget «kaffeen» i en fristende kaffefarge. Kaffeen er så blitt solgt som pulverkaffe.

Kaffe er big money! Også i Vietnam..

Vietnam har de siste årene opplevd en sterk vekst i kaffemarked, og produksjonen av råkaffe i landet har i løpet av 90-tallet steget jevnt med 20-30% i året. Sysselsettingsmessig har landet nå ca. 2,6 millioner mennesker i arbeid i kaffebransjen. Dette utgjør ca.2,8 % av befolkningen.

Les mer.. http://www.straitstimes.com/asia/se-asia/vietnamese-factory-caught-producing-deadly-cheap-coffee-from-used-batteries-and-dust

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.