Vi tester hjemmebrenning, vil du også ?

Jada, interessen for kaffe og viljen til å lære nye ting har jo da medført at jeg har begynt å eksperimentere med hjemmebrenning av kaffe. Det finnes et utall teknikker for å brenne hjemme, men personlig har jeg til nå opplevd mest suksess med en roterende trommel over gassbrenner. Resultatene har vært noenlunde variable, men de siste 10 brenningene har virkelig vært drikkende kaffe!

Og med tiden kommer mer kompetanse og kunnskap. Så kaffeen er jo nesten garantert å bli bedre i tiden som kommer fremover. Jeg elsker jo å spre kaffekjærligheten, selv om det ikke alltid kan være gratis. Så jeg tar en symbolsk sum for brenningen og pakkingen, og om ønskelig tar jeg til og med turen og leverer den personlig. For en litt mindre symbolsk sum skal jeg til og med komme på besøk og brygge en herlig kanne kaffe til deg, mens jeg svarer på hva enn du måtte lure.

Høres dette interessant ut ? Sjekk menypunktet “hjemmebrenning”, eller klikk her for å se utvalget vårt. Prisene varierer ut fra kverningsgrad, der den billigste er ukvernet.

Ser du etter mer inspirasjon til selv å starte hjemmebrenning, så er det bare å ta kontakt med meg. Jeg deler gledelig min kompetanse og mine erfaringer, slik at du kan unngå å trø i samme nybegynnerfeil som jeg selv har gjort.

Fordelene med hjemmebrenning er ikke bare pris, men også at man kan få en stødig god kaffe, der man har et tett og nært forhold til bønnene, og har fått gleden av å se hele prosessen. Utfordringene står i kø, så de er for mange å ramse opp her. Men ja, ikke la nysgjerrigheten hindre deg i å brenne en pose bønner eller to vel ?

En av mine store utfordringer i utgangspunktet var å få tak i god råkaffe. Men etter å ha brukt noen timer opp og ned diverse sider har jeg nå funnet en leverandør jeg ikke bare er tilfreds med, men rett og slett strålende fornøyd med ! Og hadde jeg hatt noe å tjene på det selv, skulle jeg avslørt det her og nå 😉

 

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar