Varm kaffe vs kald kaffe – sunnest?

Nå s sommeren har sluppet tak, og vi går mot kaldere tider, kan det være et fint tidspunkt å vurder hvilken bryggemåte som gir sunnest kaffe? Vel, timingen har lite å si, annet enn at det nylig ble publisert en ny artikkel om emnet, i amerikanske Nature.

Her slår de fast at kaldbrygget kaffe ikke har de samme helsefordelene man kan bevise vanlig kaffe har, bl.a. er nivået antioksidanter vesentlig lavere i kaldbrygget kaffe. 

Varm kaffe brygget over is, er ikke vurdert i studien..

Studien slo videre fast at kaffedrikking kan kobles til en lavere risiko for lever og nevrologiske skader. Man kunne også vise til at kaffe som brygges kaldt inneholder vesentlig mindre av stoffene som varmbrygget kaffe.

De forskjellige brenningsgradene ble ikle vurdert i studien, men konklusjonen er ikke til å ta feil av : «kaffe er generelt bra for helsa, men varmbrygget kaffe vil inneholde flere antioksidanter, og kan potensielt være bedre enn kaldbrygget kaffe. 

Les mer i amerikanske Nature

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.