Oppdatert!! Tre til side AeroPress, SteepShot er på vei!

Steepshot kommer snart på Kickstarter. Registrer din interesse nå på steepshot.com

Vi er flere som sverger til å ha med vår AeroPress om vi skal ut på reis. Det å ha muligheten til kjapt å kunne brygge en fantastisk kopp kaffe slår aldri feil, og med en enkle grep har dette vært en sikker vinner. Men nå ser det ut som at vi kan legge AeroPressen på hylla snart! Vi snakker ikke om FreshDrip, selv om det også var en grei reisekaffe. FreshDrip ble lammet av sin egen design, ved at man da bare har 4 smaker å velge mellom. Nei, vi snakker om en innovativ og ny måte å brygge, som vi har nevnt før, nemlig SteepShot.

Det ble litt søl av og til med FreshDrip sin åpne løsning. Veinettet i Norge er jo berømt?

Tilbakemeldingene fra de som var på KaffeNM i helgen kan ikke misforstås. Det er lovord fra høyt og lavt, og alle som har fått demonstrert appraturen er overbevist, dette har virkelig noe for seg! Til motsetning fra å kløne med AeroPress sine løse deler, er dette en en mye enklere og mer brukervennlig løsning!

Fra Finnmark har Ari Halonen skapt det som utvilsom kan kalles det perfekte ekteskapet mellom kaffe og minimalisme i kaffebryggeren SteepShot.

For der AeroPress har minst 4 løse deler, om man da ikke teller med filter/rist, består SteepShot derimot kun av en kopp og et lokk. Skru av lokket, ha oppi kvernet kaffe og kokende vann og skru på lokket igjen. Dampen fra vannet utvider lufta og skaper trykk som brygger kaffen raskt og godt. Snu SteepShot på hodet over en kopp. Når du åpner ventilen i lokket, skyter den ferskbryggede kaffen ut gjennom filteret i lokket.

 

Det blir vel ikke enklere enn dette ?

Personlig har jeg akkurat lært opp min kjære i håndbrygging så jeg ble enda mer fascinert når jeg hører om hvordan Ari ville videreutvikle ideen etter at hans kone, som holder seg langt unna hans mer komplekse kaffebryggere, begynte å lage seg kaffe hver morgen med en prototype av SteepShot.

En artikkel jeg vil anbefale! Takk til selveste Ari Halonenfor artikkelen!

I tillegg til støtte fra sin kone, har Ari og hans SteepShot støtte fra, blant andre, to av Norges kaffeguruer, Tim Wendelboe og Odd-Steinar Tøllefsen. Begge er prisvinnende baristaer som bekrefter at Aris oppfinnelse er genial og de har satt sine godkjenningsstempler på SteepShot som garanterer at “SteepShottet” kaffe er av høyeste kvalitet.

Ved hjelp av folkefinansiering gjennom Kickstarter, håper Halonen å starte produksjon av SteepShot og å få den ut på det globale markedet til sommeren. Vi anbefaler derfor alle våre lesere til å registrere seg på SteepShot.com og bidra til kickstarter kampanjen når den lanseres!

Oppdatering!! Da er kickstarter datoen klar folkens, og ønsker DU en mulighet til å score deg et «early bird» tilbud, er mandag dagen som gjelder! Og selv om jeg kunne gitt deg en link her, mener jeg fortsatt at du skal ta turen innom Steepshot sine sider først ! Eller i det minste kan du finne dem på Facebook ? Latsabb!

Og forresten, har du sett ?!?

https://www.facebook.com/steepshotcoffee/videos/1908401392803986/

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.