Tre enkle grep for bedre kaffe

Alle elsker en god, herlig kopp kaffe. Men hvor mange ganger har vi ikke blitt servert en bitter, lunken smørje? Altfor mange! Vi kommer derfor med 3 enkle grep alle kan ta, for å få en bedre kopp kaffe.

1. Kverning! Ta mitt ord, og vitenskapen på det, og investér i en god kvern som møller opp kaffeen. Kjøp bønnene dine hele, og ikke kvern kaffeen lang tid i forveien. Idet øyeblikk kaffeen kvernes, begynner den å miste smak. Kvern derfor kaffen rett før du skal brygge.

Synes du det er for dyrt med en god kvern? Tenk heller på alle pengene du kan spare i det lange løp. De aller fleste kaffeene kan kjøpes i hele bønner, både over nett og i dagligvare forretninger, og ligger prismessig litt under filtermalt kaffe.

Fortsatt ikke overbevist? Kjøp deg en billlig håndkvern og smak selv!

2.Gi kaffeen tid til å “bloome”. Det store aberet med mange av kaffetrakterne på markedet er mangelen av “blooming”. Når kafeen først er fuktet av varmt vann, har den en del bitre smaker og gasser som vil ut  i kaffetraktere ignoreres dette og vannet fortsetter å pumpe.

Har du reagert på at en kaffe som liksom skulle være mild og rund, smakte syrlig og bittert? Da kan det være dette som slår inn. Det anbefales derfor at man først fukter kaffeen og så gir den et halvt minutt før man heller resten av vannet over. Tålmodighet, det beste trikset?

3.Fin DIN kaffe! Smaken er som baken, sa alltid min bestefar. Det betyr ikke at smak er ræva, men at den er delt og alle har en. Det som jeg synes er en fantastisk kaffe, kan av andre oppfattes som noe skvip. Og vice versa.

Skuffelsen over å “ikke like” en dyr kaffe som alle andre skryter av, betyr ikle ay det er noe galt med deg. Det kan ganske enkelt være at denne kaffeen rett og slett ikke var slik du viø ha det.

Vær kreativ og smak på mer enn bare blendkaffeer, bruk en tjuekroning mer enn vanlig, og smak en ny kaffe vel. Hvem vet? Plutselig finner du kanskje din drømmekaffe?

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar