Tim Wendelboe – Karatogo

Skal man først smake én kenyansk kaffe fra Nyeri området, kommer min anbefaling til å falle på Tim Wendelboes fantastiske Karatogo! Dette er en intens kaffe som passer vel så godt for den gjengse kaffedrikker som for kaffekjennere. Blandingsforholdet mellom fire typer bønner, lysbrent til perfeksjon gir en klar og floral smak med hint av solbær.

Aromaen kan lure en til å tro at dette er en veldig lys vulkansk kaffe, mens smaken gir de herligste blomsterassosiasjoner og en anelse av solbær forsterker den fruktige smaken. Lav syrlighet sammenliknet med andre lyse kaffeer, og veldig søt i smak.

Nord i Kenya ligger Nyeri området, som er blitt et ganske populært kaffedistrikt de siste årene. Selv om mange Nyerikaffeer skryter på seg at de består av bare sl28 bønner, er nok sannheten ikke helt det. Smaker man karagoto opp mot en annen kenyansk nyerikaffe vil man merke klare forskjeller i smak og intensitet, og mye skyldes nok nettopp det at Karatogo består av fire forskjellige bønner.

Som vanlig med Wendelboe kaffe er kaffeen lysbrent og lettdrukket.

Den passer ypperlig til sosiale sammenkomster, og med smaksnoter av solbær er denne kaffen helt fantastisk på de kaldeste dagene.

En fyldig intensitet av florale smaker gjør at kaffeen får et «spennende» preg, og en god mild ettersmak gjør at man sjelden lar koppen stå i ro mange minuttene mellom slurkene.

Tim Wendelboe Karatogo

166
8.5

Smak

8.1/10

Aroma

8.4/10

Kvalitet

9.0/10

Positive sider

  • Fruktig og frisk
  • Søt solbærsmak
  • Intens

Negative sider

  • Blir fort bitter ved trakting

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.