Tim Wendelboe Finca Tamana

For de som abonnerer på Tim Wendelboe kaffe, er dette månedens kaffe for februar.  Kaffen kommer fra Colombia og er rimelig lysbrent, noe som virkelig fremhever de gode smakene av urter, røde bær og brunt sukker.

Tim Wendelboe har i en årrekke jobbet tett sammen med farmeren Elias Roa, og gjennom dette samarbeidet har de klart å heve nivået på kaffeen fra denne farmen. Her håndplukket kaffeen, før den går gjennom en sirlig g grundig vaskerutine. Les gjerne mer om dette her.

Kaffeen er helt klart lysere brent enn hva jeg forventet, og ikke overraskende kan den gi inntrykk av å ha litt lite fylde i smaken, noe man ofte forventer av lysere brenninger.

Smaken er frisk og syrlig, uten at syren tar helt over. De klare tonene av røde bær henger i lenge etter at kaffeen er skylt ned, og preger ettersmaken sterkt.

Kanskje ikke helt den fyldige mørke smaken man ofte forbinder med Colombia, men denne kaffeen er helt klart blant de bedre jeg har smakt. Personlig føler jeg den mangler litt fylde, men friskheten gjør kaffeen veldig lettdrukket.

For de som liker kaldbrygg tror jeg nok denne passer fint, da den har klar søtlig ettersmak.

Alt sett under ett er dette en solid god kaffe, som gjerne er noe lys og lett for de som er vant med mørke og fyldige kaffeer.

Tim Wendelboe Finca Tamana

8.8

Smak

8.8/10

Aroma

8.7/10

Kvalitet

9.0/10

Positive sider

  • God smak
  • Frisk
  • Lettdrukket

Negative sider

  • Noe lys

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.