Solberg & Hansen Vinterkaffe (Rwanda)

For ordens skyld, kan jeg nevne at Solberg & Hansen har to forskjellige vinterkaffe. En afrikansk som jeg vurderer her, og en brasiliansk som jeg har til gode å få smakt enda.

Dette er en fruktig og frisk kaffe, med rimelig klare Bourbon preg, for kaffekjennere. Smaken minner om appelsin og ettersmaken bærer preg av bær og frukt.

For de som ser etter en mild kaffe som kan varme godt i kulden, er denne Vinterkaffeen knall! Kombinert med noen søte bakverk, kan det fort bli litt mye sødme.

Til å være et land som har vært gjennom en blodig borgerkrig, har Rwanda vist seg å levere stødig god kaffe. Solberg & Hansen har hatt samarbeidet gående i ti år med samme kooperativ, og det smaker av kaffen at dette er dyrket, foredlet og brent mes kjærlighet og kunnskap.

Vinterkaffe

129
8.7

Smak

8.7/10

Aroma

8.4/10

Kvalitet

9.1/10

Positive sider

  • Fruktig og frisk
  • Mid syrlighet
  • Intens ettersmak

Negative sider

  • Kan bli litt for søt

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar