Solberg & Hansen – Kamviu

Jeg har lenge vært stor tilhenger av kenyanske kaffeer, men da særlig fra Nyeri-området. Så når jeg ramlet over en Kamviu på Hos Carlos, måtte jeg nesten plukke den med meg og smake hva andre områder av landet hadde å by på. Og jeg angrer ikke.

Kamviu er en kaffe, som for kaffernerder kan være greit å vite at består av en blanding SL-28 og SL-34. For den gjengse kaffedrikker kan dette være en grei fakta å vite, da dette er bønner som er berømt for sine spesielle smaker. Det som kjennetegner denne kaffeen er bl.a. smak av friske bær og en sammensatt syrlighet. Personlig vil jeg si at de kaffeene jeg har smakt av disse bønnetypene sjelden har skuffet.

På 1750 meters høyde over havet, grensende mot Mount Kenya i nord, leverer mer enn 1000 enkeltstående bønder sine kaffebær til kooperativet Kamviu. Jordsmonn og mikroklima rundt den lille byen Manyatta er perfekt tilpasset dyrking av SL 28 og SL 34, bønnetypene som byr på den intenst bærfriske koppen har gjort kenyansk kaffe så ettertraktet.

Det er sjelden jeg tar med sitat fra kaffeleverandørens nettside, men disse linjene sier en del om området kaffen er dyrket i, samt bekreftet mitt inntrykk av bønnene.

Kaffen hadde en mild og søt smak, men fantastisk ren munnfølelse. Dette er en full smaksopplevelse, som fint kan serveres til desert etter et tungt måltid, uten at den blir for syrlig. Man trenger kanskje ikke servere de søteste kakene til denne, men som tilbehør til is med friske bær var denne veldig bra balanse. Faktisk vil  jeg si at denne kan passe fint helt alene som en dessert.

Jeg vil anbefale å brygge denne for hånd, da jeg oppdaget at en del av blomstersmakene nærmest forsvant ved trakting, og når jeg brygget den i presskanne var det som om den rett og slett mistet en del av friskheten.

Solberg & Hansen Kamviu

169
8.7

Smak

8.7/10

Aroma

8.5/10

Kvalitet

8.8/10

Positive sider

  • Saftig
  • Frisk smak
  • Søt ettersmak

Negative sider

  • Lite floral i trakter

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.