Solberg & Hansen – Honey-serie

Få gledet seg like mye denne høsten, som meg da jeg fikk vite at S&H skulle komme med en serie «honeyprocessed» kaffe. For de som er usikre hva det vil si, så er dette navnet på prosessen der man lar mer av fruktkjøttet være igjen på bønna mens man tørker den. Og i S&H serien kunne man smake både hvit, rød og gul honning prosessert kaffe!

Med S&H sine egne ord :

Honey-prosessering har sin opprinnelse i Costa Rica. Det er en delvis bærtørket kaffe der fruktkjøtt sitter igjen rundt bønnen mens den tørker. Dette tilfører fruktighet og sødme til smaken. Fargen indikerer hvor mye fruktkjøtt som har tørket med bønnen, fra minst til mest: white, yellow og red.

Et utrolig spenn og fantastiske smaker

Forskjellene mellom kaffene kan nærmest ikke beskrives med ord, men hver for seg har alle tre kaffene utrolig sterke sider! Fra moreller og skogsbær til sjokolade og vanilje, smakene var like varierte som prosessene er, og selv om alle kaffene kommer fra Tarrazu, merker man at det er merkbare forskjeller. Den som skiller seg sterkest ut er den hvite, men den består til gjengjeld av andre bønnetyper. 

For mens både den gule og røde består av en blanding Caturra og catuai bønner, og kommer fra samme produsent i samme region, gir prosessene veldig forskjellige smaker!

Bonus: fiffige infoark om kaffen

Solberg & Hansen - Honey

8.6

Smak

8.7/10

Aroma

8.6/10

Kvalitet

8.6/10

Positive sider

  • God variasjon
  • Spennende smaker

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.