Solberg & Hansen – Gatugi

Denne kaffeen har på kort tid blitt en av mine helt klare favoritter! Jeg klarer sjelden å snakke om kenyansk kaffe uten å nevne denne som et perfekt eksempel på fin kaffe fra Nyeri i Kenya. Den er nok ikke langt fra Jacobsen&Svart’s Gathugu AA, men den er såpass langt fra at denne har en helt annen fruktighet.

Selv om Solberg & Hansen fremhever smaksnoter av moden plomme og solbær, er det viktig å si at denne kaffeen er veldig frisk og lett i smaken. Den gir gjerne mer assosiasjoner til røde bær og skal man ha den til dessert, kan man trygt velge noe syrligere som f.eks sitronfromasj til dessert for å få et motstykke til den søte, lange ettersmaken.

Jeg har personlig fått en viss forkjærlighet for kaffe fra Nyeri området, og denne kaffeen er utvilsomt dels skyld i dette.

Solberg&Hansen Gatugi

8.9

Smak

9.1/10

Aroma

8.5/10

Kvalitet

9.2/10

Positive sider

  • Veldig frisk
  • Spennende smak
  • Lang søt ettersmak

Negative sider

  • Kan bli noe søt i håndbrygg
  • Mindre ettersmak ved trakting

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.