Salt i kaffen ?

De aller fleste av oss synes nok tanken på salt i kaffen høres helt riv ruskende feil ut. Men skal man tro artiklene som har dukket opp i den senere tid, mener stadig flere at det kan ha noe for seg. Så da er det kanskje på tide å bytte ut sukkeret med salt? Eller, kanskje ikke før du har lest litt mer ?

Sukker og salt, begge gjør sitt

Mens sukker er kjent for sin søte smak, er salt mest kjent for å være en sur smak. Men hvordan vil den sure saltsmaken kunne være positivt for kaffen? Dette henger ifølge en studie gjort av tidsskriftet Nature, sammen med saltets sodium ioner, disse undertrykker da bitterheten i kaffen og forsterker smakene. Det må dog merkes at overdrevet bruk av salt vil bare gjør kaffen sur og usmakelig igjen.

Ikke første gang

Dette er ikke første gang noen eksperimenterer med salt i uvanlige drikker. Fra tidligere har man hørt historier om hvordan enkelte vin-nerder har tilsatt minimale mengder salt til bl.a. Cabernet-viner, med særdeles gode resultat. Så da er det kanskje noe å prøve ?

Ikke prøvd selv, og ingen plan om det.

Nei, jeg har ikke lekt “salt bae” og tilsatt salt i kaffen min, men gjør gjerne det og gi meg en tilbakemelding hva du synes, så skal jeg oppdatere artikkelen med din feedback!

Kilde : Independedent

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.