Så var det kreftfaren da..

For de som har fulgt litt med, ligger det fortsatt ferskt i minnet at dommere i California påla take-away kjeder å merke kaffekopper med at kaffen kunne være kreftfremkallende. Men hva sier vel forskerne til dette ? Norske forskere vet gjerne bedre?

En fersk doktorgrad ved UiT Norges arktiske universitet avkrefter nå påstander om at kaffe er kreftfremkallende. Stikk i strid med hva dommerne i California slo fast. I 2017 advarte Helsedirektoratet om at ufiltrert kaffe kan gi deg økt kolesterol, samtidig viste en studie ved UiT Norges arktiske universitet at kaffedrikking reduserer risikoen for blodpropp med 30 prosent. Ellers hevdes det at kaffe også kan gi lavere risiko for hjerte- og leversykdommer, diabetes og demens. Flere fordeler enn ulemper med andre ord.

I forskningen har de også fått bekreftet at kaffe kan redusere risikoen for noen typer kreft. I tillegg har de funnet ut at mer enn fire kopper filterkaffe daglig kan redusere risikoen for kreft i bukspyttkjertelen. 

Les mer her : https://www.nrk.no/troms/gledelig-nyhet-til-deg-som-elsker-kaffe-1.14248812 

https://www.nrk.no/troms/gledelig-nyhet-til-deg-som-elsker-kaffe-1.14248812


Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.