Restekaffe? Eller gjenbruk?

Jeg skal ikke lyve. Det hender en sjelden gang i blant at selv jeg brygger mer enn jeg kan drikke. Kan hende jeg har brygget til besøk som gikk så altfor tidlig, eller jeg glemmer ut kaffeen i et oppspilt øyeblikk, som når jeg skriver innlegg her. Men hva skal man gjøre med kafferestene da?

Ressurs

Som med kaffegruten, er også kald kaffe en ressurs man kan nyttegjøre. Som barn var noe av det beste jeg visste dagsgammel kaffe som var blitt gjenglemt på trakteren, men som voksen har smaken min forandret seg og keg synes dette fort blir vel bittert nå. Så hva kan jeg bruke restekaffeen på da?

Her følger tre eksempler på bruksområde for kaffe som har blitt stående. Akkurat som med gruten, er det stort sett fantasien som setter grenser.

Kaffesirup på vaniljeis, nam nam nam

Kaffe sirup : varm opp igjen en kopp med kaffe, varmt nok til å løse opp to skjeer med sukker. Sirupen passer fantastisk på vaniljeis, gir ekstra futt i sjokomelken, eller man kan bruke den i drinker for å gi det lille ekstra

Kaffeisbiter: Kaldbrygg kaffe er på mote, og med våren og sommeren rett rundt hjørnet, kan det jo være greit å ha den perfekte isbit for å hindre at kaldbrygget blir utvannet. Fremgangsmåten er som ved vanlige isbiter, men vi anbefaler at du bruker en lysbrent fruktig kaffe til dette.

Aldri hørt om kaldbrygg ? Sjekk Tim Wendelboe sin fremgangsmåte vel:

Kaffe ispinner: For å få søtet opp kaffesmaken, benytter du søt kondensert melk (Dette finner du på så å si alle eksotiske matbutikker). Når du har funnet et blandingsforhold som faller i smak, fryser du det ned i ispinner former eller som isbiter med en tannpirker i, så du har noe å holde med.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.