Red Bull? Hah! Prøv Vertuo!

Jeg har tidligere skrevet om hvordan Nespresso sentrifugerte kaffe i den nye kaffebrygger maskinen.  Nå viser det seg at Vertuokaffen inneholder dobbelt så mye koffein det være at de ikke hadde tenkt over at de i samme markedsføringskampanje kunne konkurrert mot Red Bull og andre energidrikker med koffein?

Tallet er så høyt at det kan få nesten selv den mest koffeinelskende kaffedrikke til å begynne å regne ut om man nærmer seg farlige mengder av stoffet. Riktignok har koffein sine positive områder, men som så mye annet forutsetter dette måtehold.

Litt romvesen teknologi på kjøkkenet?

Til og med  Folkehelsesinstituttet mener akutt koffeinforgiftning kan oppstå etter inntak av 500-600 mg koffein per dag, noe som utgjør kun tre kopper fra det nye systemet. Med det gamle Nespresso systemet eller kokekaffe for den saks skyld må man opp i minst seks store kopper kaffe.

Er du bekymra for koffeininntaket, anbefales det derfor å unngå Vertuo. Drikker du derimot bare en til to kopper dagen, er du sikra minst like mye koffein som fire bokser Red Bull. Kanskje ikke helt heldig? Og det kommer fra en som drikker mye kaffe.

Les mer på Nettavisen..

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.