Politiet vil drikke kaffe med deg

I USA har de i de siste månedene opplevd alt fra kafé eiere som nekter politiet servering, til arrestasjoner av folk som bare var på Starbucks uten å kjøpe noe. Her i Norge, har politiet en egen strategi knyttet til det å drikke kaffe med offentligheten.

– En sånn kaffekopp vil være avvæpnende og kontaktskapende. Jeg har tro på det litt naive og banale, og er overbevist om at det bør prøves ut. Praktiske og pragmatiske politiledere vil kunne få det til allerede nå i sommerhalvåret, sier førsteamanuensis og fagansvarlig for lederutdanningen på Politihøgskolen Rune Glomseth.

Det er jo helt klart at dette forutsetter at det er en god kaffe, og ikke minst en god politimann. Og slike gode idéer jo sjelden nye. For motivasjonen til denne slående konklusjonen har Glomseth dratt etter å ha fått med seg “Coffee with a Cop” kampanjen fra Australia. 8.mai setter over 80 tjenestesteder i New South Wales seg ned for å drikke kaffe med befolkningen.

– En kaffekopp er et nesten banalt tiltak. Men jeg tror det er lett å få det til, og man vil kunne vinne erfaringer som kan brukes videre. Det vil knytte politi og befolkningen enda nærmere sammen,  Rune Glomseth (Førsteamanuensis og fagansvarlig for lederutdanningen på Politihøgskolen)

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.