Påskekaffe, bare salgsjippo?

Jacus påskekaffe er passende nok veldig gul

Det er jo faktisk nesten litt mistenkelig at alle kaffebrenneriene etterhvert har laget helt egne påskekaffeer? Tror du kanskje dette bare er for å ha en ny salgsgrunn? Er det bare samme gamle kaffe i ny pakke?

Påskefrokost er ikke helt som vanlig frokost ?

Tvert om! Her er det nok heller et forsøk fra brenneriene å vise at kaffe med annerledes profil kan komplimentere påskens smaker bedre. Og hva er vel mer påske enn smaksnoter av sjokolade og appelsin? Eller hva med solbær og blodappelsin ?

Som jeg har nevnt tidligere, er kaffe en ferskvare og smakene i kaffeen er sterkest den første tiden etter brenning. Skal man derfor handle kaffe til påsken er det ikke langt fra riktig tid nå, og da er det greit å være klar over hva man kan forvente av påskekaffe kontra vanlig kaffe.

Solberg&Hansen har to forskjellige påskekaffeer. Personlig falt klassisk mer i smak enn kraftig.

Gjennomgående er påskekaffeene på markedet søtere enn de vanlige blendkaffeene. Smaksnoter som sjokolade, solbær, appelsin, blodappelsin, og gjerne kombinert med lang og søt ettersmak er noe som går igjen i det utvalget jeg har kommet over. Solberg&Hansen har i år to forskjellige påskekaffeer der den kraftige påskekaffeen fra Colombia nok er nærmest vanlige blendkaffeer, mens den andre fra Rwanda er mye lysere og fruktigere.

Kaffebrenneriet har gått for en søt kaffe fra Brasil som skal komplimentere frokosten, det samme har Cemo. Så det er ikke bare afrikanske kaffeer blant julekaffeene.

Inntil jeg har fått smakt flere av påskekaffeene til frokost og sammen med egg og andre klassikere som Kvikk-lunsj skal jeg ikke komme med andre anbefalinger enn at man skal ta deg tid til å sjekke utvalget i påskekaffe, før man anklager kaffebrenneriene for kynisk kapitalisme !

God påske, forresten!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.