Nybegynner i kaffeverden ?

Tasty hot coffee with grains and spices on table

Det er ingen tvil om at kaffe kan åpne dører. Enten det er i sosiale lag eller som særinteresse, drikker de fleste i Norge kaffe, gjerne på daglig basis. Norge har stødig scoret høyt, ikke bare når det gjelder konsum, men også når det kommer til kvalitet og bevissthet. Selv i de fleste småbyer i Norge finnes det nå et voksende antall kafeer, som tilbyr sine kunder kvalitetskaffe, brygget etter alle kunstens regler.

Personlig var det håndbrygg ved en lokal kafé, som vekket min interesse for spesialkaffe og egenbrenning. Og jeg bor overhodet ikke i noen kaffemetropol.

Kaffe har lange tradisjoner i Norge, og jeg kunne sikkert brukt utallige timer på å gjenfortelle noe som mange andre allerede har diskutert og informert om. Derfor velger jeg heller å anbefale at man setter seg inn i de emner som er interessante for seg selv. Enten du bryr deg mest om bryggingen av en god kopp kaffe, kaffehistorikk eller vil vite mer om utstyr du gjerne har hatt liggende over lengre tid, så er vårt mål å hjelpe ALLE å bli bedre kjent med kaffe, både som plante, som bønne, som drikk og ikke minst, som en samtaleåpner.

Etterhvert som flere har åpnet øynene sine for spesialkaffe, har det også dukket opp stadig flere kafeer og kaffebrenneri som tilbyr kursing i cupping, brygging, smaking og mer. På disse sidene kommer jeg til å tilstrebe å holde språket på et allment nivå, styre unna faguttrykk og forklare de forskjellige aspektene ved kaffe på en måte som alle kan forstå.

Har du noen spørsmål anngående kaffe, håper jeg du kan ta deg to minutter og sende dem til meg på post @kaffeavhengig.no . Hvem vet ? Kanskje du har spørsmålet som setter meg helt fast, og jeg får lært enda mer nytt ?

-Christian

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar