«Norsk» kaffe i Baltikum?

Ja, for de som ikke nødvendigvis følger med i økonominyhetene, kan det være overraskende nyheter at Reitan Convenience har kjøpt det baltiske Caffeine Roasters, og dermed overtar en haug kaffebarer i samme slengen. Reitan Convenience har allerede nær 10 ganger flere utsalg i Baltikum under kjedene Narvesen, R-kiosk og Lietuvos Spauda.

Caffeine Roasters er eid 29,5% av gründerne og resten av oppkjøpsfondet Baltcap. Og selv om gründerne lenge har snakket om en målsetning å doble antall utsalgssteder, er det noe usikkert hva som vil skje når og om de lokale konkurransemyndighetene tillater det.

At Reitan Convenience nå ender opp med 60 kaffebarer spredd utover Baltikum, styrker Reitan Convenience sin strategiske posisjonering i regionen. At disse 60 kaffebarene sto for en omsetning nær 88 millioner norske kroner i fjor, skader nok heller ikke på ønsket om oppkjøp.

Litt av utvalget til Caffeine Roasters

– Caffeine Roasters er en av de sterkeste merkevarene for kaffebarer i Baltikum, og de er kjent for sin kvalitetskaffe og gode service.

Direktør i Reitan Convenience, Johannes Sandnes til E24.

Personlig har jeg hatt gleden av å smake en firerbande av kaffen til Caffeine Roasters, og det er overhodet ikke noe feil med baltisk kaffe ! Den er noe mørkere enn det vi gjerne kjenner som nordisk brenneprofil, men veldig smaksfulle kaffer. Deres Sidamo fra Etiopia hadde mange likhetstrekk med flere norske Sidamo/yirgacheffe kaffer, så er man på tur i Baltikum er Caffeine Roasters ikke verste plass man kan ende opp 😉

Les mer på : https://e24.no/naeringsliv/kaffe/reitan-kjoeper-kaffekjempe/24456187

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.