Når kaffen flytter fra Filipstad..

I 61 år har Joh. Johannson Kaffe produsert Ali Kaffe, Evergood og andre kaffemerker ved sitt anlegg på Filipstad i Oslo sentrum. Dette går nå mot slutten, med bygging av et nytt megaanlegg i Vestby. Så fra september 2020, vil ikke lenger duften av nybrent kaffe ligge tungt over Filipstad.

Et grønt trebygg?

Når produsenten som alene står for 35 prosent av det norske kaffemarkedet flytter, vil det merkes. I tillegg til Ali Kaffe og Evergood står Joh. Johannson Kaffe bak merkevarene Jacobs, Farmer’s Coffee, Green World, Intenso og Cirkle.

Miljø og automatikk

Der nye anlegget i Vestby blir verdens mest miljøvennlige kaffeforedlingsanlegg. Det bygges i heltre, alt stål er resirkulert og ytterveggene skal kles med solcellepaneler, i tillegg til at taket klargjøres for at det kan monteres solceller også der. Det skal bores energibrønner, og bygges et energisenter som skal gjenvinne all energi fra kaffeforedlingsprosessen.

Fremtidens bygg

Innvendig er det et italiensk selskap som leverer pakkemaskinene, norske Ito leverer transportbåndene og sveitsiske Bühler leverer de to enorme brennerne, kvernene og siloene. Ved å automatisere prosesser som idag er manuelle, og gå fra dagens ene skift til tre skift pr dag, kommer Joh. Johannson til å kunne øke produksjon, og anlegget har mulighet til utvidelse, uten stans i drift.

Les mer på Dagbladet her : https://www.dagbladet.no/nyheter/brygger-kaffe-for-650-millioner-kroner/71191002

Eller Teknisk Ukeblad sin artikkel : https://www.tu.no/artikler/her-bygger-de-verdens-mest-miljovennlige-kaffebrenneri/467760

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.