Mukasa Påskekos

Samvittighet smaker godt!

Når jeg først var igang med påskekaffe bestillingene mine, fikk jeg endelig bestilt meg et par kaffeer fra Mukasa kaffebrenneri, i Arendal. Jeg har tidligere skrevet om hvordan norsk kaffehandel stiller seg etisk, og Mukasa er blant de som tar direkte grep. For hver pose kaffe de selger, går fem kroner direkte til Adolph Mukasa skolen i Uganda. Dette påvirker ikke smaken, og samvittighet er alltid bra!

Så var det til kaffeen da! Og det er nok ikke uten grunn at den heter påskeKOS. Med en aroma som gir antydninger av bær, Og en honningaktig sødme, er dette en lettdrukket kaffe som passer fint både til påskefrokost som i solveggen. Til å være en kaffe fra Costa Rica var denne overraskende fruktig og hadde en merkverdig fløyelsaktig følelse i munnen.

Etter å ha smakt kaffeen som håndbrygg skulle jeg teste den i presskanne, og der som mange andre kaffeer blir litt «flate», spratt denne kaffeen opp og beit fra seg med en frisk og velbalansert syrlighet. Den tapte seg overhodet ikke i presskanne! I forhold til håndbrygg ble den litt mindre søt i smaken, men ettersmaken ble dess bedre i presskanne.

Inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha drukket denne håndbrygg, presskanne og trakter, er at dette er en kaffe som er søt nok til å kunne fungere på egenhånd, men ikke så søt at den overdøver kvikklunsjen eller søt bakst. Men det som virkelig biter seg fast er den fantastiske honningaktige og bærpregede søte ettersmaken, som bare frister til å brygge mer. I Moccamasteren mista man dog litt av denne ettersmaken.

Mukasa Påskekos

99
8.6

Smak

8.6/10

Aroma

8.4/10

Kvalitet

8.7/10

Positive sider

  • Vidunderlig ettersmak
  • Frisk i smak
  • Fløyelsmyk munnfølelse

Negative sider

  • Mister spenst i trakting

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.