Mukasa Hunkute

At jeg liker å starte dagen med florale afrikanske kaffeer, burde ikke komme som noe sjokk. Og det å starte dagene med Hunkute kan nærmest garantere at dagen har det aller beste utgangspunkt. Mukasa Kaffebrenneri donerer også 5kr for hver pose til en skole i Afrika, så samvittighetsmessig kan man jaggu få en bra start på dagen der også.

For de som har smakt andre Sidoma/Hunkute kaffe vil jeg anbefale denne på det sterkeste. 

Samvittighet smaker godt!

Jeg har brygget denne med hell på Moccamaster, siffong og som håndbrygg, og skal man virkelig fremheve blomstersmakene anbefaler jeg å gå for et håndbrygg. Friskheten i både aroma og smak gjøre det helt tydelig at dette er en kaffe som er dyrket i nitrogenrik og vulkansk jord.

At det er grapefrukt eller en slags syrlig fruktsmak kombinert med noe søtaktig, gjerne honningaktig smak gir kaffeen den snerten man ofte ønsker om morgenen. Dette mer enn veier opp for den gyldigheten man oppgir i forhold til andre frokostkaffeer.

Munnfølelsen av denne kaffeen er fløyelsmyk, nesten silke, som gjør at den er lettdrukket. Etter min mening passer denne kaffen bedre alene, enn i kombinasjon med mat, da den har nok kompleksitet og smak til å by på mange sanseopplevelser.

Mukasa Hunkute

129
8.7

Smak

8.9/10

Aromra

8.6/10

Kvalitet

8.7/10

Positive sider

  • Sanseopplevelse!
  • Frisk smak
  • Saftig og fløyelsmyk i munnen

Negative sider

  • Kan bli «tam» i smaken på trakter
  • Litt lite fyldig

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.