Mørke skyer over høy produksjon

At det har vært høy produksjon av kaffe i sør- og mellom-amerika det siste året, gir oss ikke bare fordeler! Det risikerer nemlig å kollapse markedet for de minste produsentene. For prisene blir presset ned, dess større tilgangen er, og kun de aller, aller beste kaffene klarer å unngå prisfallet.

Brasil driver stort
Kanskje for stort ?

Kombiner dette med fremvoksende kaffeland i Afrika, som har vært gjennom en modernisering og fornying etter perioder med blodige borgerkriger. Da ser man at kaffemarkedet står ovenfor en stor utfordring årene som kommer. 

Hvis prisen ikke er attraktiv for produsenter, så blir kaffen i sekkene!

Carlos A.P. da Costa, Sjefen for Cooxupé

Markedene rundt om i verden er allerede omgang og spekulerer oh bordantenne man kan forsvare en høy kaffepris, når man har produsert mer enn man behøver for ti år. Men kaffebøndene vet faktisk råd.

Blir ikke kaffeen solgt, blir den i sekkene. Denne lagres, til prisen blir levbar og så slippes kaffen ut på markedet. 

Ifølge en representant for kaffeprodusenter i området Monte Carmelo, er det på grensen til ulønnsomt for bønder å selge kaffe i dag. Det koster 935 kroner å produsere en sekk med bønner, mens dagens pris ligger på rundt 890 kroner.

Som om ikke det var nok, har også den brasilianske realen svekket seg mot dollaren. Når man får betalt i dollar og konverterer til real får de dermed et høyere beløp enn når realen er sterk. Dette er med på opprettholde tilbudet og holde prisene lave.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.