Mokkabrownie – Uten sukker, uten mel og uten melk

Det kan være tusen grunner til at du ønsker å unngå sukker, mel eller melk. Enten det er glutenfølsomhet, laktoseintolleranse, eller rett og slett valg, er det ingen som sier at du ikke skal kunne nyte litt søte kaker for det ? Og hva passer vel egentlig bedre til en deilig kopp kaffe, enn en brownie?

Denne oppskriften krever en del ingredienser for å bli vellykket, men når man følger oppskriften og har ferske råvarer, vil denne brownien overgå enhver forventning.

Ingredienser

  • 200 g sjokolade, minst 70% kakao
  • 150 g kokosolje
  • 0,5 dlkaffe, sterk
  • 2 ts vaniljepulver
  • 3 egg
  • 2 ss Stevia (dette får du kjøpt i helsekostbutikker)
  • 150 g malte mandler
  • 2 ts bakepulver
  • 100 g grovhakkede valnøtter/hasselnøtter (Her kan du blande eller gå for én nøtt)

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 °C. Imens den blir varm kan du smelte sjokolade og kokosolje. Gjør dette veldig forsiktig i en kjele. Ta deretter kjelen av varmen, bland inn kaffen. Tilsett vaniljepulver, bland det godt og avkjøl væsken.

Pisk eggedosis av alle eggene og Steviaen. Når du skal lage eggedosis, så er det lurest å piske til eggedosis først, og så smake til med ønsket mengde søtstoff. Bland inn mandler, bakepulver og nøtter. Rør deretter forsiktig inn sjokoladeblandingen, og smak eventuelt til med litt mer Stevia, hvis du vil ha den litt søtere.

Smør en liten, smurt ildfast form, og flytt røren over i denne. Kaken skal stekes på midterste rille i mellom 15 og 20 minutter. Husk at dette er en brownikake som blir noe seig av natur. Avkjøl kaken godt, la den gjerne stå i kjøleskap før servering og husk å oppbevare eventuelle rester i kjøleskapet.

Når det er sesong for det, anbefales det såklart å servere friske bær til, men det er heller ingenting i veien med mikrovarma frossenbær heller, så lenge de har kommet over romtemperatur. Drysser du litt sukrinmelis over, vil ingen kunne ane at denne er sukkerfri, melfri og melkefri.

Vel bekomme!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.