Moccamaster

Oh yes, den aller mest standard av alle kvalitetstraktere. Denne herligheten fikk jeg ved en eller annen flytting, og siden har den blitt godt brukt. Fornuftig renhold og vedlikehold gjør jo at trakteren holder seg like bra år etter år, og når jeg først får besøk av en større gruppe mennesker blir den kjørt hardt.

Kaffeen man får fra Moccamasteren er ikke noe særlig å klage på, dog den gjerne blir noe mer bitter og syrlig enn ved andre bryggemetoder. Utstyrsmessig er det aldri noe problem å få tak i utstyr til Moccamaster, så om uhellet skulle være ute og kolben knuser, finner man erstatningskolber lett tilgjengelig.

Historien til Moccamaster starter i en garasje i Nederland for over 40 år siden. Her bestemmer ingeniøren Gerard C. Smit seg for å konstruere en kaffetrakter som lager verdens beste kaffe. Den får navnet Moccamaster. Smit går nøye til verks og jobber målbevisst.

Virksomheten vokser seg snart ut av garasjen hans, og teller i dag over 100 medarbeidere som fortsatt lager kaffetraktere av ypperste kvalitet for hånd. De er ekstra brannsikre, trakteelement og varmeplate produseres i ulike deler. Og ikke minst er Moccamaster blitt et ikon som trakter kaffe med samme høye kvalitet, dag etter dag, år etter år.

Gerard C. Smit og hans stab hos Technivorm har følgende filosofi:

“Vi vil produsere et sikkert produkt som forbrukeren kan stole 100% på til enhver tid. Vi vil arbeide for et bedre miljø gjennom produkter som er energieffektive og som har uvanlig lang levetid. Vi benytter gjenvinnings- og nedbrytbare materialer, og vi gir 10 års garanti ved eventuelle tekniske feil.”

Gerard C. Smit arbeider fortsatt i fabrikken hver dag.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar