Dette er en oppskrift jeg faktisk bare har slengt sammen selv, etter inspirasjon fra forskjellig hold. Når det kommer til mocca, så er jo det en enkel kombinasjon av espresso, melk og sjokolade.
Siden Malene overhodet ikke drikker kaffe til daglig, har jeg måttet tilpasse den veldig, for å at den ikke skal bli for skarp for henne.
Ingredienser :
- to espresso, franskbrent
- melk, hel!
- sjokoladesaus
- sjokoladebiter, belgisk sjokolade
- kremtopping
Så steg for steg :
- To spiseskjeer med sjokoladesaus. For å gjøre det hele mer innbydende sørger jeg for å treffe kanten av glasset, slik at det henger striper med sjokolade ned i glasset.
- Ved å bruke min kjære “frother” (melkeskummer) skummer jeg opp litt over et halvt glass med helmelk. Jeg tilsetter så ca 80% av melken.
- Hell espressoen sakte oppi glasset, på denne måten legger den seg øverst i glasset.
- Topp av med resten av den skummede melken.
- Bruk rikelig med kremtopping for å få glasset fylt, og strø deretter over med små sjokoladebiter
- Servér eller nyt!
https://www.facebook.com/kaffeavhengig.no/videos/512262595840834/