Miljøtiltak i kaffebransjen

Det er ikke bare i Australia de vil få bukt med plast og avfall. Også i Norge har vi kaffebarer som leder ann i den nye miljøæraen, og denne gang er det Tromsø baserte Kaffebønna som har fanget min oppmerksomhet.

I Nordlys kan man nemlig lese at Kaffebønna har tatt bort sugerøret fra virksomheten sin. Eller, det vil si, de vil i alle fall ta bort plastsugerør og lete etter et mer miljøvennlig, nedbrytbart. Og skulle du absolutt behøve sugerør, vil det enn så lenge være mulig å spørre etter dette.

– Vi har kunder som fortsatt har et sterkt ønske om å bruke sugerør. Det vil ikke være umulig å spørre om det finnes et sugerør bak kaffebaren, enn så lenge. Vi jobber med å se på mer miljøvennlige alternativ slik som eksempelvis sugerør laget av papir, silikon eller andre nedbrytbare materialer, sier daglig leder Bjørn Helberg.

Les mer på Nordlys !

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.