Engelsk kaffekjede nekter å servere de under 16

Til en grov motsetning mot de norkse ungdomsskoleelevene som startet kaffebar som elevbedrift, har den engelske kaffekjeden Costa innført en 16 års aldersgrense på alle drikker med koffein. Riktignok er ikke aldersgrensen verken endelig eller pålagt for alle kaffebarer inkjeden å følge. Men, som det kom frem i Wales, da en 12-åring ble nektet å kjøpe en kaldbrygg, er det klart at kjeden oppfordrer sine ansatte til å være årvåkne.

Én av MANGE Costa Coffee utsalgsteder

Costa, som med mer en 2400 utsalgssteder, er den desidert største kaffebarkjeden i England, og kjedens valg om å tillate utsalgsstedene å be kunder om å legitimere seg for å kjøpe kaffe og andre koffeinbasserte drikker har vekket debatt. Men denne er ikke ny i England. Lenge har nybdighetene kjempet for å innføre reglement som regulerer salget av koffeinholdige energidrikker til mindreårige. Ja, grensen er faktisk tenkt å bli satt til 18 år. 

Les mer her : https://www.dailymail.co.uk/health/article-6345585/Costa-Coffee-stores-BAN-16s-buying-caffeinated-drinks.html

Vi får prise oss lykkelige at vi her til lands har et noe mer fornuftig syn på bruk av reguleringer og oppfordringer. Men ettehvert som energidrikker fulle av koffein har blitt mer populære, møter vi stadig mer motstand mot å la den yngre generasjon smake kaffe. Måtehold og forståelse for kaffens effekt er tilsidesatt for skremselspropaganda om ungdommer som kyler nedpå bøttevis av energidrikker mens de sitter låst til en skjerm flere døgn på rad.

Det finnes verre koffeinkilder enn kaffe!

Informasjon fremfor skremsel, mener jeg. Vi kan alle bidra til at ungdommen resprekterer kaffe, fremfor å frykte den. Vi kan la dem smake mange forskjellige brenningsgrader og kaffedrikker, men vi trenger ikke å la dem bøtte nedpå litervis, selv om det smaker himmelsk.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.