Kaffe og kosttilskudd til frokost ? NEI!

Ja, for selv om det er flere enn meg som ser på kaffe som et eget kosttilskudd, kan visst det å drikke kaffe samtidig som man inntar kosttilskudd være litt mot sin nytte. Enkelte av mineralene i kaffen “kjemper” om opptaket i kroppen, dersom du tar dem samtidig som kosttilskudd, blant eksempler kan nevnes magnesium, karsium, jern og sink.

Bare timing som er spørsmålet

Selv om jeg ikke benytter meg av særlig med kosttilskudd selv, har jeg alltid vært en svoren tilhenger av Omega3-tilskudd. Men som med alt annet har jeg alltid vært overbevist om at man skal være bevisst på hvordan flere substanser virker om du inntar dem samtidig. Dette lærte jeg primært av at min mor sa: “Øl, så vin, den er fin. Vin, så øl, det blir søl.” Kanskje ikke HELT relaterabart. De viktigste punktene denne leksjonen ga meg, var at jeg alltid skulle være rådføre meg med eksperter før jeg inntar noe. (og at moren min er ekspert på alkolhol)

Ernæringsfysiologens tips for tilskudd

Ettersom jeg verken er ekspert på ernæring, selv med kronisk mage/tarm-sykdom, har jeg surfet meg frem til følgende tre tips fra ernæringsfysiolog i forhold til kosttilskudd (og litt kaffe)

  • en bra base er et multivitamin, gjerne i kombinasjon med ekstra D-vitamin i vinterhalvåret.
  • Test dine nivåer av næringsstoffer hos en klinisk ernæringsfysiolog, så du ikke tar unødvendige tilskudd, eller får i deg for mye av noe.
  • Unngå å drikke kaffe en time før og en time etter at du tar et tilskudd.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.