Kolonihagen Costa Rica

En kaffe jeg ramlet over da jeg var på kafferaid på Rema 1000. Som man kan lese på selve forpakningen, gir Kolonihagen i samarbeid med Kaffa bøndene 2 kr ekstra. Så da burde jo kaffen smake god samvittighet.

God smak med god samvittighet er ingen løgn. Smaken er fortreffelig som en mild frokost kaffe.  Eller som produsenten sier det selv :

– En leskende kaffe med hint av mandel og plomme

Mr Rudolfo Riveras gård ligger i de bratte skråningene i den berømte kaeregionen Tarrazu i Costa Rica. Der plukkes de fullmodne kaffebærene før de lar en maskin kverne skallet forsiktig. Bærene legges deretter ut for å tørke med fruktkjøttet sittende igjen på bønnen. I Costa Rica kalles det «honey-process» etter den gyldne fargen bønnene får, og etter hvordan de sukkerstinne bærene klistrer seg inntil hverandre. Resultatet blir en fruktig kaffe med elegant syrlighet.

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe».

Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Costa Rica - Kolonihagen

8.5

Smak

8.6/10

Aroma

8.4/10

Kvalitet

8.6/10

Positive sider

  • Fyldig
  • Veldig søt
  • Smaker god samvittighet

Negative sider

  • Veldig varierende brennegrad

Kommentarer

Legg igjen en kommentar