Kolonihagen Costa Rica

En kaffe jeg ramlet over da jeg var på kafferaid på Rema 1000. Som man kan lese på selve forpakningen, gir Kolonihagen i samarbeid med Kaffa bøndene 2 kr ekstra. Så da burde jo kaffen smake god samvittighet.

God smak med god samvittighet er ingen løgn. Smaken er fortreffelig som en mild frokost kaffe.  Eller som produsenten sier det selv :

– En leskende kaffe med hint av mandel og plomme

Mr Rudolfo Riveras gård ligger i de bratte skråningene i den berømte kaeregionen Tarrazu i Costa Rica. Der plukkes de fullmodne kaffebærene før de lar en maskin kverne skallet forsiktig. Bærene legges deretter ut for å tørke med fruktkjøttet sittende igjen på bønnen. I Costa Rica kalles det «honey-process» etter den gyldne fargen bønnene får, og etter hvordan de sukkerstinne bærene klistrer seg inntil hverandre. Resultatet blir en fruktig kaffe med elegant syrlighet.

Costa Rica - Kolonihagen

8.5

Smak

8.6/10

Aroma

8.4/10

Kvalitet

8.6/10

Positive sider

  • Fyldig
  • Veldig søt
  • Smaker god samvittighet

Negative sider

  • Veldig varierende brennegrad

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar