Kinto vs Hario V60 vs Søstrene Grene


Jeg har jo vært trofast mot min kjære V60, nærmest siden den kom i hus. Den og Moccamasteren har liksom blitt standard. Det var derfor med en viss spenning jeg ville prøve ut Kinto, som er en annen slow drip (sakte drypp) kaffebrygger. Og når jeg først hadde en kaffebrygger til noen hundrelapper, kunne det jo være interessant å sammenlikne den med en superbillig. Til mitt hell, hadde Søstrene Grene en brygger til hundrelappen.

For å sammenlikne bryggerne, dro jeg med meg min venn Ole, kvernet 60 gram


av Solberg&Hansen Vinterkaffe, og satte vann til kok. Kaffeen for seg selv har jeg vurdert før, så den skal jeg ikke si stort om.

Mens Hario V60 har riller som “snurrer” ned langs siden, har Kinto valgt å gå for rette linjer og det som fra nå av blir kalt billigvarianten, hadde ingen riller i det hele tatt. Men hva ville dette ha å si på smaken?

Kaffeen var likt kvernet, likevel tok det lenger tid å brygge med billigvarianten enn de to andre. Dette har nok med rillene å gjøre, men det kombinert med den ekstra tiden det tok, gjorde at kaffeen fikk en bitter bismak.

Kinto bryggeren hadde en medfølgende beholder man kunne flytte bryggekorgen over til, noe som klatt var et pluss. Og bryggeren leverte en søt og god kopp kaffe. For de som sliter med å tappe sakte nok til å få en tilfredsstillende kopp fra V60, kan med fordel bruke denne bryggeren, da den regulerer gjennomflyten veldig fint.

Jeg er ikke lenger trofast V60 bruker, men varierer nå veldig mellom bryggerne. Den eneste som støver ned i hylla er billigvarianten, og trøsten der er at jeg ikke det minste fikk en billig liten serveringskanne.

Alt i alt vil jeg si at både Kinto og Hario bryggeren anbefales? Bryggeren som kosta hundrelappen, var akkurat det jeg betalte for. En liten serveringskanne med lokk.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar