KaramellFrappe – Hjemmelagd nytelse!

Mmmmmm… kos på en varm dag!

Hvor frappe, og for den saks skyld karamell frappen oppstod, er det forskjellige meninger om. Noen mener den oppstod på slutten av 1800-tallet. Andre mener den først kom på 50-tallet en gang det ikke var varmt vann å oppdrive til kaffen. Nyere generasjoner tror den kom med inntoget av fastfood-kjeder. Likefullt spiller det liten trille.

Hoved ingrediensene i denne er kaffe, sukker og isbiter. Det hele ristes sammen, og vips, så får du en drikk som serveres på alle greske kafeer.

Det mest karakteristiske med denne frappen er – foruten at den er iskald – den friske og oppkvikkende smaken.

Ingredienser

  • 20 stkisbiter
  • 2 dlmelk
  • 1,5 dlkaffe
  • 3 sssukker
  • 1 dæsjkaramellsaus
  • 2 dlkremfløte

Fremgangsmåte

Begynn med å sette glassene du skal bruke i kjøleskapet. Dette for å sørge for at de er så kalde som mulig. Kok opp en kaffe, litt kraftigere enn du pleier. La kaffen stå til den er helt avkjølt. Du skal heldigvis kun behøve 1,5 dl kaffe til frappen, så er du som meg, har du nå tid til å nyte resten av kaffen mens den er varm.

—– vente tid mens kaffen blir kald —

Ha isbitene, melk, sukker og kald kaffe i blenderen. Rekkefølgen har lite å si. Kjør blenderen til drikken har en “isete” konsistens. Tilsett så mye karamellsaus du ønsker. Husk at du også skal ha saus i glassene og på toppen, så du trenger ikke ta helt av.

Bland alt godt sammen i blenderen. Denne gang kjører du blenderen til konsistensen er slik du ønsker å drikke frappen.

Pisk kremfløten til den er stiv , før du fyller glassene. Slik unngår du at eventuelle mønster i karamellsausen “renner ut” mens du pisker den. Fyll glassene påp innsiden og bunnen, med litt karamellsaus. Hold glasset på skrå og snurr mens du fyller, for spesielle effekter. Hell frappen over i glassene . Deretter kan du pynte med den stivpiskede kremen og enda mer karamellsaus.

Vel bekomme!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.