Kaffekvernutvikling er ikke bare bare

Jeg har hatt gleden av å skrive om kitt forskjellig bytt bryggeutstyr som fortløpende har blitt lansert. Denne gangen er det selveste kaffeguru Tim Wendelboe som har noe eksepsjonelt spennende på gang! Sammen med Wilfa Norge har Hr.Wendelboe brukt over tre år på å utvikle morgendagens kvern.

For de som har fulgt med på Wilfa sine kverner og sett noen av Wendelboe instruksjonsvideoene innen kaffebrygging, er det ikke noe nytt at det ofte benyttes en Wilfa Svart kaffekvern. Og den er jo alldeles ikke dum! Men størrelsesmessig er det mange som nok ønsker seg en noe mindre variant, som ikke tar så stor plass på kjøkkenbenken?

Vi får vente i spenning på instruksjonsvideoene for å få litt bedre innsikt i de mer praktiske aspektene ved kvernen, men allerede har He.Wendelboe avslørt følgende på Facebook :

«Some more details on the new @wilfanorge grinder. 58mm flat burrs, bluetooth scale with 0,1 g increments, app with grind setting recommendations by yours truly. Works ok for espresso even with VST filters and great for all other brew methods. Made very tasty brews around 21% extraction with a filter brewer and various coffees and roasts. It grinds slow to not over heat the coffee and stops automatically when there are no more beans in the hopper. No timer. Just the on/off button is all you need. Anti static grounds container.»

Some more details on the new @wilfanorge grinder. 58mm flat burrs, bluetooth scale with 0,1 g increments, app with grind…

Publisert av Tim Wendelboe Onsdag 7. november 2018

Vi følger med, og kommer tilbake med nyheter når vi vet mer ! For ordens skyld legger jeg ved oversikt over kverningsgrader 🙂

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.