Kaffekalender? At jeg kunne glemme!?!

Denne burde vært skrevet for lengst, men tusen takk til Miriam Elise T. som minnet meg på det !

Ja, det er jo den magiske tiden av året, der man enten har en gyldig unnskyldning til å bruke en liten formue på 24 forskjellige poser kaffe, eller man kan spare litt penger og gå for en kalender som er satt sammen med advent i tanke? Det finnes jo allerede en del tilbydere av forskjellige pakker, og uten å hatt mulighet til å smake alle vil jeg likevel prøve å gi en oppsummering avslutt fakta om de forskjellige løsningene.

Ferdigpakket 

Først ut av de ferdigpakkede kalenderne, må nevnes denne herligheten fra kaffebox.no

Spesialkaffe Adventskalender
Klikk på link for å åpne siden.

Her får du 12 av Norges bedre kaffebrennerier, 24 pakker á 50 gram, som gir en daglig fersk smak av det aller beste kaffenorge har å by på.  Man får god informasjon om såvell bønner som prosess og brenneinfo. Og blant de fantastiske brenneriene nevnes bl.a.: Tim Wendelboe, JACU, Koppi, Langøra, Pala, Sognefjord, osv

Med en rekke toppbrennere, er dette en kalender som vil kunne åpne øynene for nye favoritter såvell som vekke nysgjerrighet i kaffenovisen!

Unødvendig kapselinvestering 

Joda, det finnes mange nok som har kapselmaskiner, men det betyr fortsatt ikke at jeg kommer til å like smaken av dem. Er du likevel blant dem som allerede har gjort den teite investering å kjøpe en kapselmaskin, kan du bl.a. finne en kapselbasert adventskalender.  Bare se kaffekapselen.no

En tanke bør dog at man her mister en del  utvalg og mulighet til variasjon i bryggemetode !

Ingenting feil i Sverige!!

Man skal ikke kimse av kaffebrennermiljøet i nabolandet heller da! For også svenskene Jar begynt å verdsette spesialkaffe på høyt nivå, og brenneriene deres har de siste årene holdt eksepsjonelt høye nivå i internasjonale konkurranser. 

Gjennom den svenske adventskalenderen  får man mulighet til å stifte bedre bekjentskap med bl.a.  Blekinge Kafferosteri, Mutley&Jack,  Balck, Brokers, osv.

Mer kommer!

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.