Kaffekake

Jeg er ikke alene om å sette pris på kaker og søtsaker, så her kommer en oppskrift på en kake der man kan få med den fantastiske smaken av kaffe. Jeg anbefaler å servere kaken med en mørk brent kaffe, gjerne som desert.

Kakebunn:

10 ss filtermalt espressokaffe
6 egg
4 ss varmt vann vann
200 g sukker
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Slik gjør du :
Del opp eggehviter og plommer. Visp eggeplommene sammen med varmt vann (helst kokende). Tilsett sukkeret litt etter litt, og fortsett å piske til blandingen blir helt hvit.

Tilsett så kaffen litt etter litt mens du fortsatt mikser. Deretter skal du ha i melet og vaniljesukkeret litt etter litt, forsiktig oppi eggeplommekremen. Rør videre, men ikke med visp, gjerne med en vanlig røresleiv.

Visp eggehvitene helt stive med ørlite salt, og spé det inn litt etter litt oppi eggeplomme- kremen. Rør forsiktig til alt er blandet. Smør og dryss mel i en rund kakeform (26 cm diameter), og stek kaken ved 170 C ca.35 minutter. Skru ovnen av, sett døren på gløtt og la kaken stå i ro ca 10 minutter før den tas ut og hvelves forsiktig på en rist. La kaken kjøle seg godt ned før du legger på kremen.

Kaffekrem:

4 eggeplommer
125g sukker
2 ss varmt vann
50 g siktet (men uskyldig)  hvetemel
1 ss vaniljesukker (kam ha litt “topp”)
1/2 dl sterk kaffe (kokt med lite vann)
4 dl melk
2 dl kremfløte
Mørk kakao

Slik gjør du:
Ha eggeplommer, sukker og kokende vann i en liten kasseroll. Visp til det blir en luftig og seig masse. Hell deretter i kaffen og bland godt. Bland inn siktet mel og vaniljesukkeret, og tilsett melken mens du rører.
Sett platen på lav varme og rør rundt mens du venter på at kremen tykner. Ta det av varmen og avkjøl helt.
Pisk fløten til krem, og når kaffekremen er kald tilsetter du ca. 1/3 av fløtekremen. Bland inn 4 ss kaffekrem i resten av fløtekremen (2/3) som du setter til side (til kakepynt).
(= kaffe-fløtekrem) til fukting av bunn:
6 ss sterk kaffe (kokt med lite vann)
2 ss sukker
8 ss melk

Sette kaken sammen:
Del kakebunnen i 2 rimelig jevne sirkler. Sett den ene bunnen på et kakefat og dynk forsiktig med den siste kaffeen. Legg så på et lag med kaffekrem og strø over litt mørk kakao. Legg den andrebunnen over, dynk og dekk til slutt kaken med kaffe-fløtekrem. (som ble satt til side).

Kaffe fløtekremen er finfin å pynte med. Smelt 50 g mørk kokesjokolade med 2 ss filtermalt kaffe i vannbad. Lag kremmerhus og sprut ut striper på midten av kaken.Avkjøl kaken ca 1 time før servering.

Serveres med en kopp fersk kaffe

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.