Kaffebrenneriet – La Merced Julekaffe

Noen julekaffeer går for aroma, andre for fylde, mens Kaffebrenneriet tydeligvis har en søttann for juletiden. For her er det en velbalansert, men søøøøt kaffe vi snakker om! En fantastisk bourbon, som uten tvil har fortjent de prisene de har vunnet de siste årene.

Personlig savner jeg litt fylde, men balansen i kaffeen gjør at den passer ganske fint for enhver kaffedrikker, selv de som til vanlig drikker den tjukkeste frokostblend man kan tenke seg.

Kaffeen i seg selv blir noe søt, om man har tenkt å nyte julebakst til den. Men den passer ypperlig til en håndfyll nøtter eller mandler.

Samvittighet faktoren slår også inn i smaken her, da Kaffebrenneriet betaler en premium på kaffeen. Denne premiumen har de siste årene gitt skolene i nabolaget tilgang på rent vann, store oppgraderinger av bygningsmasse samt to pc-laber. Når du kjøper Julekaffen støtter du tre skoler i San Martín, Jilotepeque i Guatemala. Ikke verst!

Kaffebrenneriet - La Merced Julekaffe

99
8.6

Smak

8.6/10

Aroma

8.6/10

Kvalitet

8.5/10

Positive sider

  • Veldig søt
  • Veldig "jule"smak

Negative sider

  • Middels fylde
  • For søt for julekaker

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar