Kaffeabstinenser er reelle!!

Mang en gang har folk påstått at jeg overdriver når jeg bedyrer meg over hvor grusomt livet er uten kaffe, men jaggu tror du ikke jeg har fått bevist rett! Noen sliter med symptomer som hodepine, depresjon, nervøsitet, konsentrasjonsvansker og utmattelse. Noen kan til og med få symptomer som ligner på influensa med oppkast og muskelsmerter.

For andre i min situasjon er dette ikke noe nytt, og selv om jeg ikke er rakettforsker behøver ikke eksperter å fortelle meg at dette har med inntaket av koffein å gjøre. Koffein er tross alt beviselig sentralstimulerende, og lettere avhengighetsdannende. Trenger du mer bevis for dette, se kidsa som drikker energidrikker med koffein.

Eller hør hva forskningssjef ved Område smittevern, miljø og helse i Folkehelseinstituttet, Helle Margrete Meltzer, sier til NRK:

Som de fleste andre slike stoffer, så fører det til abstinenser når kroppen etter lang tids bruk ikke får det tilført. Det er antatt at «lykkestoffet» dopamin er involvert i noen av symptomene. Koffein får dopaminet til å virke bedre. Når lykkestoffet får dårligere forhold, så får du det også dårligere.

En pulserende hodepine som starter mellom øynene og kan vare i mange dager, er den mest vanlige symptomet på koffein-abstinens.

– Hodepinen kommer trolig av at blodårene i hjernen går tilbake til det som er normaltilstanden. De utvider seg litt. Koffein får årene til å trekke seg sammen

Det går ann å slutte smertefritt

Ifølge ekspertene NrK har snakket med, finnes det såklart måter en også kan slutte å drikke kaffe, uten abstinenser og smerter. Nå har jeg da INGEN interesse av å slutte med kaffe, så den delen leste jeg ærlig talt aldri.

Men les gjerne mer på NRK sin sak her:

https://www.nrk.no/urix/kaffe-abstinens-har-havnet-pa-psykiatri-listen-_-du-kan-fole-deg-veldig-darlig-1.14461649

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.