Kaffe til solcellene?

Måter å få utnyttet koffeins utrolige egenskaper, slutter jo aldri å overraske. Én ting er jo at flere og flere kaffebønder får elektrifisert gården etterhvert som solcellepanel blir billigere i innkjøp. Men nylig slo en forskergruppe fra Italia fast at koffein også kan være positivt for panelene også!

Ledet av Matteo Alberghini (ved Departments of Energy, Applied Science, and Technology and the National Institute of , har man prøvd å finne frem til et materiale man kan dekke panelene med, som gir større utbytte av solens energi. Måten dette oppnås er rimelig avansert å forklare, men det bygger i bunn og grunn ut på absorberingsevne og evne til å lagre temperatur og energi.

Moka Pot kan brukes til mangt, særlig i jakten på koffein.

For ordens skyld brukte forskerne kaffe brygget i Moka Pot, siden dette gir en intens mengde koffein i ferdig brygg. Noe som viser at koffeinkick ikke bare er et menneskelig fenomen ?

Les mer om forskningen her :

https://m.phys.org/news/2019-03-coffee-based-colloids-solar-absorption.html

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.