Kaffe til påske og påskekaffe

Forrige uke hadde jeg et lite oppgjør med se som trodde påskekaffe bare var salgsjippo, og nå sånn i siste innspurt mot påsken tenkte jeg å dele noen tanker om kaffeen i påsken.

I tillegg til to veldig forskjellige påskekaffeer har Solberg & Hansen også Påskeespresso

Er du en av dem som fortsatt sverger til frokostkaffe i vanlig blend, skal jeg ikke si at du gjør noe galt, tvert om er det bare bra at du i alle fall har en kaffe med til fjells. Det jeg vil med denne posten er å be deg kanskje ta med en eller to ekstra, til litt ekstra kos.

Når på dagen?

Hva er vel herligere enn en skikkelig saftig og fyldig kaffe, etter en god dag i skibakken? Eller hva en frisk og syrlig kaffe sammen med appelsin og kvikk-lunsj i solveggen, halveis på langturen med familien ? Kaffe trenger ikke bare være den samme svarte triste bryggen hver eneste gang.

Om morgenen kan man gjerne ha en lys kaffe og få litt ekstra koffein, så man har litt å gå på når man skal ut og teste løypene.

Ditt lokale brenneri har kanskje sin egen Påskekaffe? Mukasa er ikke lokalt, men jaggu var den god !

Det koster deg kanskje fem minutter lesetid, men tar du deg tid til å se hva påskekaffeene byr på i år, tror jeg du kan få deg en positiv overraskelse. Og selv om det er en spesiell kaffe, for påsken, betyr ikke det at du trenger å blakke deg helt (slik som visse andre) på påskekaffeen i år!

Søte mørkbrente

Når kvelden siger på og du sitter der forann peisen, kunne dette kanskje være året å la vinen stå, og heller gå for en søt mørkbrent kaffe? Ser man på mørkbrente kaffeer får man full sødme og mange spennende smaker. Og man slipper å bekymre seg for å være koffeinhøy ved leggetid.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.