Kaffe og pølser, fremfor pils ?

Mens jeg venter, meget mulig forgjeves, på at noen norske mediehus skal lage en norsk oversikt, får vi glede oss over de svenske fotballtilskuerne og deres kampnæring. For der man gjerne skulle forventet at alkohol ville være en merkbar faktor, er det først på en delt fjerdeplass sammen med vann, mens man er på kamp.

I undersøkelsen som er gjennomført i Stockholm, Gøteborg og Malmø, kommer det tidlig frem at pølser (47%) og kaffe (44%) er det som flest av tilskuerne verdsetter til kamp. Noe som er positive nyheter ikke bare for avholdsforeningen, men også for de stadionansvarlige.

Siden lansering av kampanjen Fotboll utan fylla i 2016 har statistikken vist en merkbare nedgang i antall overstadig berusede, og hendelser relatert til fyll generelt. Kampanjen har vært særlig rettet mot de som jobber med servering og arena, ved å sørge for at de er godt inneforstått med følgene av overstadig beruselse. På litt over ett år har andelen overstadig og lett berusede mennesker sunket med ca 40%.

Så da bør man vel kunne få med seg kampen på banen, og ikke fylleslagsmålene rundt.

Les mer her (svensk artikkel)

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.