Kaffe kreftfremkallende i California?

Ja, man kan begynne å undres om det er slik at kaffe konsumert i California er mer kreftfremkallende enn ellers i verden. En domstol i California har nemlig slått fast at kaffe skal merkes som potensiell kreftfremkallende.

En uskyldig bønne ?

Mens den amerikanske varianten av Kreftforeningen har vært klare på at de ikke anser kaffe som kreftfremkallende, selv om kaffe på lik linje med fritert mat og sigarettrøyk, inneholder akrylamider. Mengden av stoffet i kaffe er derimot så lavt at ifølge Dr. Len Lichtenfeld, i American Cancer Society, kan kaffedrikkere ta advarslene med slående ro.

Men, lovverket i California krever at alle som selger mat og drikkevarer må oppgi enhver sykdomsrisiko som forhøyes av konsum. Og ethvert konsum av akrylamider kan da øke risikoen av kreft.

Lukter godt ?

Ernæringsekspert Samantha Heller mener at fokuset på kaffe er feilvurdering av risikoen. Skulle kaffe være en pådriver for kreft, ville det blitt oppdaget for lengst av vitenskap og drillere, og ikke av en rettslig dom.

Tvert om fremhever hun de positive helseeffektene, og det faktum at kaffekonsum faktisk dokumenterbart senker risikoen for flere typer kreft, og for så vidt andre store livsstilsykdommer, som diabetes og kardiovaskulære lidelser.

Les mer på webmd.com

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.