Kaffe eller te? Kanskje et genetisk spørsmål ?

Det er mange som fniser litt innvendig når flyvertinnen spør om man ønsker kaffe eller te. For med unntak briter og indere, hvem velger vel te fremfor kaffe? Gjennom grundig forskning har det derimot vist seg at de av oss som er velsignet med riktig versjon av genet som reagerer på de bitre og syrlige smakene i koffein, er genetisk anlagt til å like kaffe bedre enn te.

Noen liker te, men hva feiler dem?

Faktisk er det slik at de av oss med varianten av genet som reagerer mest på de bitre smakene, muligens strider noe imot den naturlige utvikling. For kroppen skal jo helst reagere med motstand når man tilfører stoff som gir smakspreg og inntrykk av giftighet. Likevel har de med genvarianten 20% større sjanse for å drikke fem eller flere kaffe dagen!

Sunn fornuft? Så hvorfor forske?

Vel, selv om de fleste kan annerkjenne at koffein og særlig kaffe blant de koffeinholdige drikkene, ofte smaker bittrere og mer syrlig enn te. Samtidig er det veldig mange flere som både sukrer, bruker melk og/eller honning i teen. 

Det forskes stadig på kaffe og effekten derav

Det er likevel interessant for forskere å se ol det å velge te fremfor kaffe kan ha genetisk sammenheng. Dette vil bl.a. kunne bidra til ytterligere kunnskap om kroppens respons på andre stoffer med liknende bitre smaker. 

Blant annet har de slått fast at blant de med den passive genvarianten oftere søkte mot te eller holdt kaffekonsumet til et minimum. Noe som forskerne mener tyder på at genet er direkte knyttet til hvilken koffeindrikk man foretrekker.

Hvor tar de tallene fra?

Å undersøke tallene til 400 000 deltakere i UK Biobank, ble delt mellom forskere fra USA, Australia og England. Gjennom å sammenstille oppgitt informasjon og informasjon hentet fra gentester av blod, kunne forskerne lett slå fast hvilke av deltakerne som var troende til å like kaffe kontra te.

Les mer her ! ( ScienceNews)

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.