Jobb ja, men kaffe nei?

En arbeidsgiver som reklamerer med å gi deg jobb, men samtidig poengterer at du ikke får gratis kaffe på jobben høres jo nesten ut som en tegneseriefigur. Men det er faktisk nøyaktig den beskjeden piloter i flere land blir møtt med, i en rekrutteringkampanje av alle ting!

Får pilotene i det minste rabatt, lurer jeg?

Når det kommer til kaffe på arbeidsplassen skulle en vel trodd at piloter nærmest hadde like god tilgang på dette, som flymotorene til drivstoff. Men ikke for de pilotene som lar seg rekruttere til Ryanair. I selskapet som tidligere har kalt piloter for «glorifiserte taxisjåfører», bruker man budskapet i rekruttering av piloter fra Afrika, Latin-Amerika og midt-østen.

Målet for Ryanair er å få rekruttert nok pilotene og mekanikere til å opprettholde vekst i Europa, der det stadig er mangel av kvalifiserte mannskap. I rekrutteringen fremhever man at jobbstabilitet er sikret, men kaffeen må de jaggu betale for, for prisene skal holdes lave. Les mer her

Personlig tror jeg nesten jeg ville tatt med en kopp kaffe til piloten om jeg skulle flydd Ryanair med det første..

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.