Hva tenker homeopater om kaffe?

Man skulle da trodd at leger og andre med bevisbaserte medisinsk kompetanse skulle være rett person å spørre om hva man skal innta eller ikke. Men mange av oss har av en eller annen grunn funnet ut at homeopatisk medisin, uten beviselig effekt, har bedre kompetanse. Men hvorfor anbefaler homeopater at man unngår å drikke kaffe når man går på homeopatiske medisiner.

Skjermdump Norsk Ukeblad

Hvorfor ikke?

Ifølge homeopater er det visst slik at kaffe motvirker homeopatisk medisin, og derfor ikke er å anbefale. Farene ved å drikke kaffe mens man går på homeopatisk medisin, enn udokumenterte, er at dette vil motvirke effekten. 

Hva er homeopatisk egentlig?

Homeopatiske medisiner er midler som er laget av naturlige stoffer, som tar sikte på å kurere en del symptomer. Tanken er at man gir pasienter liten dose av et preparat som i store doser ville gitt en frisk person samme symptomer som den syke har, skriver VitusApotek på sine sider.

Problemstillingen med dette er derimot det at det ikke finnes noen form for bevis for effekt eller virkning. For selv om mange sverger til homeopati, er det klart sammenliknbart til religion. Man kan ikke dokumentere eller vise det. 

Som lege og forfatter Kaveh Rashidi har uttalt : «– Forskningen viser absolutt ingen verdens effekt utover placebo. Det er utvilsomt. I tillegg er det vitenskapelige grunnlaget helt vitenskapelig urimelig. At vannmolekyler kan huske et stoff de har vært i kontakt med. Hele grunnlaget er helt ute å kjøre. Å anbefale dette, er å anbefale placeboeffekten. Man ender bare opp med et falskt håp.»

Medienes ansvar

Som det så fint blir poengtert, i Aftenposten, er det bekymringsverdig at et såpass stort ukeblad tillater seg å benytte homeopater til å svare på seriøse spørsmål knyttet til helse g medisin. Uten beviser for at legemidlene de selv markedsfører faktisk gjør nytte, er det merkverdig at homeopater skal oppfordre til å slutte å drikke kaffe. Særlig med tanke på alle beviselig positive effektene kaffe har.

Les mer om dette galskapen her..

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.