I Egypt er ikke prisen problemet

De fleste av oss har jo før eller siden i løpet av livet opplevd å bli servert en mindre enn middelmådig kopp kaffe. Enten på kafé eller Gud forby fra en dårlig billig maskin, hos noen som ikke verdsetter kaffe. Men slikt kan man ikke gjøre som kaféinnehaver i Egypt.

Valutapåvirkning og falsk kaffe

Egyptisk og Tyrkisk brygg er ganske likt

Kaffe er store penger, og med devalueringem av pundet i november 2016, steg import prisene i Egypt betraktelig. Så i tillegg til den allerede globale stigende kaffepriser, ble det fort dyrt. For enkelte typer kaffe ble prisen fordoblet, noe som gjorde at enkelte av kaffebrennerne i landet begynte å eksperimentere med å spe ut kaffeen!

Blant noen av ingrediensene man mistenker at kaffebrenneriene har tatt i bruk, nevnes peanøtter, brunt sukker, dadler og ris, men man kan ikke vite med sikkerhet. Det som derimot er sikkert er at kafékundene gradvis har fått smake at kvaliteten er synkende.

Hvor store penger er kaffe ? Så store at staten Norge sparte inn millioner på å samordne kaffeinnkjøp.

Kafékunder tar grep

De brygger kaffe annerledes i Egypt

Som jeg selv ville gjort, har kafékunde i Kairo begynt å ta sine egne grep for å sikre at de får sin herlige brygg. Flere og flere tar nå med sine egne kaffebønner til kaféene og får dem til P brygge på disse. På den måten kan man sikre at man får ren og ekte kaffe!

Jeg klager ofte over robusta blandinger og dårlig sør-europeisk kaffe, men å høre at det foregår så utstrakt kaffesvindel i moderne tid? Da er det godt å ha norske kaffeforhandlere med gjennomskighet og selvrespekt!

Les mer om denne saken her

Se hvordan du kan brygge egyptisk/tyrkisk/arabisk kaffe :

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.