Hvorfor begrense seg?

Mange tror at det er mengdene med kaffe som avgjør om det er sunt eller ikke å drikke kaffe hele dagen. Jeg sier ikke at man ukritisk skal akseptere forskning, men når den viser at de som drikker 6-8 kopper kaffe dagen lever lenger? Vel, da sluker jeg det rått!

Det forskes stadig på kaffe og effekten derav

Det var Aftenposten som tidligere i sommer kunne videreformidle britiske forskningsresultater som underbygger påstanden.

I konklusjonen på den nye undersøkelsen heter det: «Resultatene gir ytterligere bevis på at kaffedrikking kan være en del av et sunt kosthold, og de kan berolige dem som drikker kaffe og nyter det.»

Les alt om undersøkelsen her.

Andre undersøkelser viser tegn til at stoffer i kaffe kan bidra til å dempe betennelser og forbedre kroppens insulinopptak. Erikka Loftfield, forsker ved USAs nasjonale kreftinstitutt, sier at de fremdeles jobber med forklaringer på hvorfor kaffe tilsynelatende forlenger livet.

Dette er utvilsomt positiv lesing for oss kaffedrikkere, men bør også leses som motivasjon til de som bare drikker «litt» kaffe til å øke inntaket.

Les hele Aftenposten artikkelen her.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.