Hjerneboost kaffe?

At koffein kan være påvirkede for hjernens synapser, var kanskje ikke noe nytt. Men et amerikansk selskap har nå patentert en ny kaffe, som skal gi «forbedret hjernekapasitet». Den utnytter antioksidantene i de delene av kaffeplantene som vanligvis kasseres etter høsting.

En av smakene er Donut Shop..

BDNF, kort for Brain Derived Neurotrophic Factor, er et protein kroppen selv produserer for å vedlikeholde og fornye nevoroner. Ledende forskere ved Harvard har sågar kalt BDNF for «mirakelkuren for hjernen».

Søvnproblemer, manglende aktivitet og stress kan påvirke kroppens produksjon av proteinet, og da mener enkelte forskere at kaffe der det er et høyt nivå av BDNF kan være fordelaktig.

Forskere prøver å forklare med grafer

Personlig har jeg ikke fått prøvd kaffen, så jeg skal ikke uttale meg. Men for en distré kaffedrikker kan det jo kanskje være en tanke.

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.