Gode leverandører er viktig!

Uavhengig av om du skal handle kaffeutstyr eller kaffe, brent og ubrent, er det viktig å ha gode leverandører! En god leverandør kan gjøre forskjellen på en positiv kaffeopplevelse, og bortkastede penger.

Jeg kan med hånden på hjertet innrømme at jeg selv mer enn en gang har gjort noen dårlige investeringer, hva gjelder kaffe og utstyr. Det er derfor det har blitt av avgjørende betydning for meg at jeg kan ha et godt forhold til gode leverandører. Og noen ganger må jeg få skrytt litt av disse!

La oss til å begynne med snakke litt om råbønner. Her har jeg vært høyt og lavt, handlet indirekte og direkte, og endt opp med å ha noen få men gode faste leverandører. Her skal jeg gi dere som selv brenner hjemme et godt hint om hor dere kan få tak i gode bønner til greie priser, uten å måtte bestille 30-60kg av fangen.

Bestill gjerne fra Stavanger Kaffebrenneri, det gjør vi titt og ofte!

Stavanger Kaffebrenneri er det nærmeste kaffebrenneriet for vår del, da det ikke finnes andre brenneri i Haugesund. Dette er et kaffebrenneri som med lidenskap forhandler kaffe fra høykvalitets kilder, til en fornuftig pris for hjemmebrennere. Utvalget byr på alt fra afrikanske klassikere til spesielle single estate, og personlig setter jeg stor pris på at de forhandler Daterra kaffe fra Brasil. Selv om åpningstidene til Stavanger Kaffebrenneri virker noe begrenset på Facebook, anbefales det å ta kontakt med dem om man ønsker å hente bønner selv.

Stavanger Kaffebrenneri sender pakker med PostNord og Posten, og begge deler leverer rimelig kjapt, i mitt tilfelle i løpet av to små døgn. Jeg har til gode å oppleve at de har vært tomme for noen varer jeg har ønsket, så jeg kan gledelig anbefale alle nye hjemmebrennere å ta seg en tur til nettbutikken og se utvalget.

Jacobsen & Svart i Trondheim er et annet brenneri jeg har opplevd utrolig god kundeservice og hjelp fra. Her snakker vi kaffebrennere med lidenskap for faget, som gledelig deler av sin kunnskap med kunder, og kan hjelpe deg igang med din egen brenning. Selv om de ikke direkte forhandler råbønner, kan man sende den en mail, og gjøre en privat avtale om det trengs. Min anbefaling er dog å ta en personlig tur innom kaffeen og snakke med de som jobber der, om du bor i nærheten vel å merke.

Nordic Approach er nok ikke helt for hjemmebrennere, men som kaffesourcer er det få som overgår dem. Med hovedkontor i Oslo, lager i England og USA, har de et stort utvalg av kaffe fra alle verdens krinker og kroker.

Når det kommer til annet kaffeutstyr generelt, byr det på sine utfordringer å bo i en by, der kaffe fortsatt ikke er helt på toppen hva gjelder vareutvalg. Heldigvis har Hos Carlos kafé på Gamle Slaktehuset og Amundsen Spesial det aller mest grunnleggende. Selv bestiller jeg ofte utstyr fra de samme leverandørene jeg bestiller kaffe fra, men jeg bestiller alltid i overflod om det er varer jeg kjenner til.

Så når du ser i webshopen her kan du vite det at det brukerutstyret som ligger til salg, har vært gjennom minst en uke hard testing av meg først. Og kaffeen, den kommer fra Stavanger, Trondheim eller Oslo.

 

Denne artikkelen oppdateres med en fremtidig oppfølgerartikkel

Kommentarer

Legg igjen en kommentar