Friele Frokostkaffe

Skal jeg først sette igan vurdering av butikk kaffeen, måtte jo nesten Friele vær en av de første ut. Og det er gjerne ikke uten grunn at Friele er en gjenganger i de tusen hjem. Her blir man minnet på at vi generelt i dette landet har gode kaffeer, godt tilpasset «den norske smak»

Sånn i det store og hele treffer kaffeen midt på skalaen når det gjelder sødme og syrlighet. Dette er ikke en supersøt dessertkaffe, men en fin og rund kaffe å starte dagen med. Og det er gjerne derfor den heter frokost kaffe? Syrligheten er såpass lav at oddsen for magesår neppe er særlig stor.

Det er ikke mye å utsette på kaffeen, men igjen så mangler den også de store høydene, hva gjelder smak, aroma og generelt opplevelsen av kaffeen. Friele har her funnet en safe snaksprofil som skal treffe flest mulig, og det har de gjort.

Jeg selv vil anbefale å håndbrygge denne kaffeen også, i stedet for å trakte den. Man slipper da unna noe av de bitre bismakene.

Friele frokostkaffe

8.3

Smak

8.2/10

Aroma

8.0/10

Kvalitet

8.7/10

Positive sider

  • Rund i smaken
  • Grei aroma
  • Lett tilgjengelig og billig

Negative sider

  • Mangler særpreg

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.

Legg igjen en kommentar