Freshdrip, kaffe i tepose?

For en stund tilbake hadde European Coffee Trip en artikkel om et kaffemerke som hadde spesialisert seg på en «reisekompis», i form av en kaffepose man kun behøver varmt vann for å brygge. Nysgjerrig og skeptisk som jeg ble, bestilte jeg tre pakker og forberedte meg på det verste. Freshdrip skulle testes og vurderes.

Litt bakgrunn: Freshdrip er et nederlandsk kaffefirma, og som navnet tilsier fokuserer de på fersk kaffe, brygget gjennom drypping, altså at tyngdekraften trekker vannet gjennom kaffeen. Sammenligner vi for eksempel med Aeropress, som benytter fysisk trykk, vil man derfor få en mildere kaffe, som minner mer om et V60 brygg enn en ekspressløsning.

Først ut var den etiopiske ambela natural kaffeen, og skepsisen min ble grundig parkert! Med en aroma som minnet om de fineste spesialkaffe jeg har drukket, ble jeg lamslått av en frisk og fersk smak av nydelig kaffe! Smakebitene av sitrus ligger godt igjen i ettersmaken, mens den fyller munnen med ren velvære og godfølelse.

Fra skeptiker til disippel er et langt skritt å ta, og jeg er nok ikke helt 100% der enda, dog skal jeg absolutt gi de to andre kaffeene jeg har i denne serien en mye mer fair sjanse enn jeg opprinnelig ga denne første. Kan hende det var min skepsis som var med å gjøre kaffeen så overraskende bra?

Kaffeene overrasket på så bra måte at selv om jeg opprinnelig kjøpte kaffen i skepsis, vil jeg nå også vurdere disse i kaffevurderingene mine. Noe sier meg at de kan score ganske så bra!

Vil du sjekke freshdrip selv se www.freshdrip.com

Christian

Kaffeelsker med kronisk sykdom, som bruker nær sagt all våken tid på kaffe. Har også en evne til å fylle opp disse nettsidene med allskens kafferelatert. Har minst 18 forskjellige bryggeteknikker i eget hjem, og er stadig på jakt etter den «perfekte kaffe». Har også startet eget mikrobrenneri, for å kunne tilfredsstille egne behov.